Atelier Vetro Colorito

grijs  Home

roze  Algemene Informatie

groen  Cursusprogramma

blauw  Fotoalbum

oranje  Vetro Colorito

rood  Agenda

paars  Aanmelden/Contact

Vetro Colorito is het glasatelier van Irene van der Does de Bye.
Het glasatelier is sinds 2002 gevestigd in Den Haag.

Irene
Irene is eind 1999 begonnen aan een nieuwe carriere. Glas kwam in de plaats van economie. De eerste kennismaking was met glas-in-lood; glas-in-koperfolie en glasfusing volgden al snel. Na een aantal cursussen en workshops ontstond de behoefte aan een eigen atelier. Daar maakt zij vrij werk, voert opdrachten uit en geeft cursussen en workshops.

Eigen werk
Voor haar eigen werk maakt Irene meestal gebruik van glasfusing. Zij maakt voornamelijk schalen, panelen en glasobjecten voor binnen en buiten. Het werk wordt gekenmerkt door heldere kleuren en evenwichtige ontwerpen. Het werk heeft een opgewekt karakter.
Sinds 2003 exposeert zij regelmatig in galeries. Zij heeft deelgenomen aan kunstmanifestaties als de Internationale Glaskunstbeurs in Leerdam, de Kunst10daagse in Bergen en Kunstevent AHOY.
In 2011 ontving Irene een eervolle vermelding voor het werk “The Fragile Unexpected Nature of Things” bij de TGK-Competition Beautiful Nature (Duitsland).
In 2016 heeft zij de publieksprijs gewonnen voor het werk Stairway to Heaven tijdens de expostie Licht op Jeroen Bosch in museum Ravenstein.
Het werk van Irene is permanent te zien in haar atelier en in galerie Laerken in Hazerswoude.

Opdrachten
In de loop der jaren heeft Irene een groot aantal nieuwe glas-in-loodramen gemaakt, raamhangers en lampen van glas-in-koperfolie (tiffany) en een groot aantal gefused glasobjecten, onder meer schalen staande objecten, glasobjecten voor in de tuin, relatiegeschenken en afscheidscadeau's.

Cursussen en workshops
In het atelier worden cursussen gegeven in allerlei glastechnieken voor zowel beginners als gevorderden.
Er is een programma met korte cursussen op maandag en dinsdag. Voor meer informatie over dit programma: zie www.vetrocolorito.com.
Het programma van de glasacademie wordt gegeven op vrijdag en zaterdag.
Daarnaast wordt in de zomermaanden een gevarieerd programma van workshops aangeboden, zie Zomeracademie Colorito.