Curriculum Vitae van Irene van der Does de Bye (korte versie)

In 2002 heb ik mijn eigen glasatelier, Vetro Colorito, opgericht. In het atelier maak ik mijn eigen werk en voer ik opdrachten uit.
Ik heb diverse cursussen gevolgd en ben in de leer geweest bij Frans Gorzeman, glazenier in Delft.
Ik leerde glasfusen op Het Koorenhuis, Centrum voor Kunst en Cultuur in Den Haag.

Eigen werk
Sinds 2003 exposeer ik regelmatig in galeries. Ik heb deelgenomen aan kunstmanifestaties als de Internationale Glaskunstbeurs in Leerdam en de Kunst10daagse in Bergen. Mijn werk is o.a. te zien in mijn atelier en in The Cape Dutch Gallery in Leidschendam

In 2011 heb ik een eervolle vermelding ontvangen voor het werk “The Fragile Unexpected Nature of Things” bij de Internationale Competitie “Beautiful Nature” in Duitsland.
In 2016 ontving ik de publieksprijs met het werk Stairway to Heaven tijdens de expostie Licht op Jeroen Bosch in museum Ravenstein.

Opdrachten
In het begin heb ik veel opdrachten voor glas-in-loodramen uitgevoerd.
De laatste jaren richt ik mij volledig op glasfusing. Opdrachten lopen uiteen van schalen tot awards en van tuinobjecten tot fragiele objecten.

Overige werkzaamheden
Van 2004 tot 2011 ben ik docent koude en warme glastechnieken geweest bij Het Koorenhuis, Centrum voor Kunst en Cultuur in Den Haag.
In 2008 heb ik het initiatief genomen voor de groep Kunstenaars in het Statenkwartier. Deze groep van professionele kunstenaars en amateurs telt inmiddels meer dan 80 leden. De groep heeft sinds 2009 om het jaar de Kunstroute Statenkwartier georganiseerd .
In december 2011 heeft de groep de expositie Vrede en Recht georganiseerd in het World Forum in Den Haag. Deze expositie werd geopend door burgemeester Van Aartsen.
In 2011 heb ik Glasacademie Colorito opgericht. De glasacademie heeft 10 jaar lang een driejarige opleiding geboden voor aankomend glaskunstenaars. Het programma heeft geleid tot de oprichting van bijna 20 nieuwe glasateliers.

  Klik hier voor het uitgebreide CV

s=sss